OPTIMISIT Kup Makarske

Ovaj vikend je s Kupom Makarske okončan kvalifikacijski dio sezone za klasu Optimist. Nastupilo je 56 natjecatelja među kojima i naši Lucia, Andrea, Tonka, Matija, Petar, Vito Š. i Marko. U petak se zbog bonace nije jedrilo, a u subotu i nedjelju je odrađeno po dva plova po jugu jačine od 6 do 12 čv. Kao i uvijek u Makarskoj, bilo je poprilično izazovno, a najviše poteškoća je mladim jedriličarima donosio ekstremno jaki kurenat. Najbolje od svih se snašao Maro Uroda iz JK Tijat odnjeo ukupnu popbjedu .
Naša Lucia se zbog prestupa u 3. plovu umjesto 2.mjestom ukupno morala zadovoljiti 9. i drugim mjestom među djevojčicama,
Matija Borčić 19.mjesto, 4.mjesto do 12 godina,
Andrea Bralić 22.mjesto, 1.mjesto djevojčice do 12 godina
Petar Borčić 29.mjesto,
Tonka Car 30.mjesto,
Vito Šarić 35.mjesto i
Marko Miletić 53.mjesto.
BRAVO
Nekoliko krupnih pogrešaka u subotu i nedljelju je ipak skupo koštalo Petra i Vita Š.te im malo lošiji rezultat na ovoj regati nije osigurao nastup na izbornim regatama koje će se održati krajem travnja i krajem svibnja. Svoje mjesto na izbornim regatama izborili Lucia, Tonka, Vito B., Andrea i Matija.
Već sutra ekipa putuje u Portorož na veliku Uskršnju regatu gdje će snage odmjeravati među preko 600 jedriličra iz cijele Europe.